top of page

Our Story

From Ghent to London From Taiwan to Ostend

Bruce ontdekte al op een jonge leeftijd zijn passie voor koken, en greep met beide handen de kans om te studeren aan de hotelschool in Koksijde. Na in grote Nederlandse restaurants ervaring te hebben opgedaan, sloeg hij een ander pad in. Sinologie. Dit leidde hem naar Taiwan, waar hij twee jaar werkte, woonde en de cultuur opsnoof.

Charlotte groeide op in een Italo-Belge familie. Eten, drinken, samen zijn en mensen ontvangen gebeurde op zijn Italiaans: luid, hartelijk en vooral goed. Koken en het plezier van eten werden zodoende letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegeven. Toen ze die paplepel ontgroeid was, studeerde Charlotte in Londen, volgde een opleiding goudsmid in Brussel, werkte in mode maar miste toch iets.

 

Hun ervaringen, verschillende culturen en passies komen samen tot een heerlijk geheel aan de Belgische kust, up-and-coming Oostende. 

Bar Bristol-48.jpg
BAR_BRISTOL_LOGO_VRIJSTAAND.png

Seasonal, local, fresh products Made with love

Duurzaamheid, zero waste en een korte keten zijn voor ons prioriteiten, ook buiten de zaak. Sinds de komst van onze twee jonge kinderen (Stella Rose in 2017 en Sonny in 2020) beseffen we steeds meer dat sommige mensen de connectie met de natuur verloren hebben.

 

Met Bar Bristol willen we tonen hoe simpel en leuk het is om die verbintenis terug te vinden. Zelf grijze garnalen pellen of naar de lokale markt gaan, dat geeft voldoening. Zaken die voor ons belangrijk zijn, zoals seizoensgebonden koken en samenwerken met lokale leveranciers, leveren zo versheid en weinig verspilling.

 

We geloven dat tafelen een feest is van de zintuigen. Niet enkel het culinaire van Bruce, maar ook Charlotte haar muziek en oog voor gezelligheid. Kom proeven, geniet van een heerlijke koffie met een taartje of geniet van een aperitief met een oester of zelfgemaakte droge worst. Wees welkom.

bottom of page